Overweeg jij nieuwbouw voor jouw bedrijfshuisvesting of wil je een bestaand bedrijfspand renoveren? Factor G Bedrijfshuisvesting trakteert je eind 2022 graag op 3 best practices die je daarbij goed kunt gebruiken. Doe je voordeel met onze tips als je in zee gaat met een (ontwikkelende) bouwpartner.

Met ons concept Factor G zijn we dagelijks bezig met het nieuw bouwen en renoveren van bedrijfsmatig vastgoed. We filterden 3 succesfactoren. Zaken waarvan we in de praktijk merken dat ze waardevol zijn voor onze klanten. Vanuit onze ervaring delen we deze tips voor jou:

  1. Hergebruik als extra kans in duurzaamheid
  2. Samenwerking voor grensverleggende resultaten
  3. Hoe financiële verrassingen minimaliseren

Mediamarkt bedrijfspand transformeren door renoverem

​Hergebruik als extra kans in duurzaamheid

Bij duurzaamheid voor je nieuwe of te renoveren bedrijfspand denk je al snel aan wat je kunt doen met betrekking tot de gebouwschil, installaties en duurzame energietechnieken. Hergebruik is een extra kans als het gaat om duurzaamheid. Opties die jij wellicht kunt benutten als het gaat om 'gebruiken wat er al is':

Nieuwbouw duurzaam bedrijfspand voor Bevaplast

Samenwerking voor grensverleggende resultaten

Het beste bedrijfspand bouw je niet alleen; samenwerking leidt tot grensverleggende resultaten. De tip is te werken met een vast team, eventueel aangevuld met experts, én tijd te steken in een goede relatie met elkaar en alle stakeholders in een nieuwbouw- of renovatieproces van het bedrijfspand. Ter illustratie:

nieuwbouw warehouse en kantoor voor Bunzl door Factor G bedrijfshuisvesting

Hoe financiële verrassingen minimaliseren

Hoe kun je financiële verrassingen minimaliseren bij nieuwbouw of renovatie van een bedrijfspand? Onze klanten en wij ervaren deze 3 dingen als essentieel: 

  1. Een integraal realistisch financieel plan, zodat je weet waaraan je begint en of je einddoel haalbaar is. Laat in het plan alternatieven, innovaties, duurzaamheidsmaatregelen en kostenbesparende keuzemogelijkheden meenemen. De effecten daarvan kunnen vergaand voelbaar zijn, zoals bij de nieuwbouw van een warehouse met kantoor voor Bunzl Retail & Industry. Daar zorgde een aangedragen technische oplossing voor verlaging van exploitatiekosten en een verbetering van operationele efficiëntie.
  2. Een Programma van Eisen voor je nieuwbouw- of renovatieproject. Door vooraf zaken te definiëren en uit te denken, voorkom je kostbare planwijzigingen tijdens het bouwproces.
  3. Continue communicatie: als jij en je bouwpartner open spreken over wat er speelt op bijvoorbeeld het vlak van grondstoffeninkoop, kom jij als vastgoedeigenaar niet voor verrassingen te staan.