In dit artikel lees je 5 redenen waarom het ScenarioCanvas een onmisbare tool is voor het bouwen van het beste scenario voor bedrijfshuisvesting die je ontwikkelt voor eigen gebruik, verhuur of verkoop. Ontdek wat dit unieke stappenplan voor vastgoedontwikkeling van Factor G jou te bieden heeft:

Waarom vastgoed ontwikkelen met het ScenarioCanvas van Factor G? 

Vastgoed voor bedrijfshuisvesting ontwikkelen is meer dan een kwestie van een pand neerzetten. Je kunt maar één keer een stevig fundament leggen. Die basis moet passen bij jouw businessplan. Of je doel nou eigen gebruik, verhuur of verkoop van de bedrijfshuisvesting is. Dit zijn de redenen waarom je het proces met de unieke tool van Factor G, het ScenarioCanvas, wilt doorlopen:

  1. Je weet zeker dat je elk punt onder de loep neemt dat van essentieel belang is bij het ontwikkelen van bedrijfshuisvesting, doordat je een overzichtelijk stappenplan volgt.
  2. Je kunt flexibele, toekomstbestendige bedrijfshuisvesting ontwikkelen, doordat het ScenarioCanvas je inzicht geeft in de impact van veranderende omstandigheden. 
  3. Je creëert draagvlak en behartigt belangen van alle betrokkenen, doordat je het ScenarioCanvas samen met stakeholders invult. 
  4. Je ontdekt samen verschillende, grensverleggende en groene oplossingen voor jouw bedrijfshuisvestingsvraagstuk die aansluiten bij jouw bedrijfsstrategie. 
  5. Je komt niet voor verrassingen achteraf te staan, want dankzij dit speciaal voor vastgoed ontwikkelde waardepropositiecanvas krijg je vooraf inzicht in de haalbaarheid en uitvoerbaarheid qua tijd en budget. 

Al met al geeft het ScenarioCanvas jou overzicht en zekerheid. Want je weet wat cruciaal is om jouw bouwproject tot een succes te maken. En dus kun je afgewogen keuzes maken en jouw beste scenario voor bedrijfshuisvesting bouwen.

Wat is het ScenarioCanvas?

Ken jij het ScenarioCanvas van Factor G nog niet (goed)? Kort gezegd is het een waardepropositiecanvas dat we hebben afgestemd op het standaardproces voor bedrijfshuisvestingsprojecten. Daardoor is het een praktische werkvorm waarmee je grondig en concreet een aantal verschillende scenario’s voor een vraagstuk uitwerkt. Je vindt hier meer details over wat het ScenarioCanvas is.

Voor wie is het ScenarioCanvas?

Voor de goede orde ook een antwoord op de vraag voor wie het ScenarioCanvas van Factor G bedoeld is: de werkvorm is nuttig voor iedereen die bedrijfshuisvesting voor anderen of voor zichzelf wil ontwikkelen.

Vragen over bouwen en ontwikkelen?

Ben jij ondernemer en wil je jouw bestaande pand verbouwen, omdat het toe is aan renovatie, verduurzaming of uitbreiding? Of wil je jouw bedrijf gaan runnen vanuit nieuwbouw op je huidige of een andere locatie? Of ben je investeerder of projectontwikkelaar en wil je commercieel vastgoed voor bedrijfshuisvesting ontwikkelen, bouwen en verkopen of verhuren aan ondernemers? Neem dan gerust contact op voor een vrijblijvend gesprek over bouwen en ontwikkelen.