Belangrijkste redenen voor een duurzaam bedrijfspand

Een duurzaam bedrijfspand is alleen al belangrijk, omdat er steeds meer wetten en regels worden voorgeschreven aan zowel ondernemers als bouwers. Denk aan:

Naast deze wettelijke voorschriften kunnen ook financiële overwegingen een belangrijke rol spelen. Zelfs goed werkgeverschap speelt een rol, want verduurzaming leidt over het algemeen ook tot een fijnere en gezondere werkomgeving, waardoor je medewerkers prettiger werken en ziekteverzuim wordt teruggedrongen.

Hoe verduurzaam je jouw bedrijfshuisvesting?

Het verduurzamen van een bedrijfspand vraagt om specialistische kennis en ervaring. Denk bij het verduurzamen van jouw bedrijfshuisvesting aan het inschatten van de haalbaarheid, het organiseren van de samenwerking tussen de betrokken partijen, het creëren van draagvlak en het meenemen van de omgeving in de plannen. Bedrijfshuisvesting verduurzamen is een combinatie van technische en sociale complexiteit; samen gaan we op zoek naar een duurzaam evenwicht.

In onze samenwerking met ketenpartners realiseren wij altijd grensverleggende oplossingen die zowel qua rendement als vanuit de SDG’s bijdragen aan een gezonder en duurzamer werkklimaat.

Werkwijze van Factor G

Bij Factor G nemen we de Trias Energetica als vertrekpunt bij de analyse. Gebouw, installaties en Energie. Omdat wij jouw beste scenario willen bouwen, analyseren we jouw situatie aan de hand hiervan: 

Bekijk voor de voorbeelden van duurzame bedrijfsvoering bij HR, inkoop of vervoer op het Ondernemersplein van de Kamer van Koophandel.

Verduurzaming financieren

Het financieren van verduurzaming is een van de vele factoren waarmee je te maken krijgt als je voor renovatie of transformatie van je bedrijfshuisvesting gaat. Onze experts adviseren je graag en maken de begroting van alle grondgebonden, bouwgerelateerde en indirecte kosten. 

Subsidies voor het verduurzamen van jouw bedrijfspand

Wij zijn op de hoogte van alle financiële en fiscale regelingen voor duurzame investeringen, zoals subsidies of verlaagde rentetarieven en daar pluk jij de vruchten van. Meer weten over financieringsvormen of financiële afwegingen? Bekijk dan Bedrijfspand financieren of onze pagina over subsidies en financiële regelingen.

Duurzaam vastgoedbeheer: hoe doe je dat?

Als ondernemer wil je regie kunnen voeren op je totale gebouwkosten (TCO). Bij duurzaam vastgoedbeheer is inzicht bepalend voor je planning en verantwoording. Dit realiseer je door:

Dit soort gegevens over het gebouw, installaties en gebruik zijn bepalend voor beslissingen over bijsturing en verbetering. Het geeft namelijk inzicht in het rendement op investeringen voor duurzaam vastgoedmanagement. Bovendien draagt het bij aan interne en externe verantwoording, zoals wettelijke kaders.

Succesvol vastgoedbeheer met Factor G

Factor G voor duurzame bedrijfshuisvesting

Onze aanpak maakt het verschil en resulteert in duurzame bedrijfshuisvesting. Als veelzijdig specialist nemen wij je alles uit handen. Van initiatief tot onderzoek, advies, ontwikkeling, ontwerp, engineering, bouw en beheer & onderhoud. We bieden je zekerheid met een haalbaar plan, vaste afspraken en een gegarandeerde kwaliteit. Hoe complex je vraag ook is.