Factor G Bedrijfshuisvesting is een concept dat jou als ondernemer, investeerder of projectontwikkelaar helpt bij de ontwikkeling en bouw van commercieel vastgoed. Twee belangrijke onderdelen van onze totaalaanpak om jouw beste scenario te bouwen, zijn bouwadvies en bouwmanagement op maat. Wat het inhoudt en wat je eraan hebt, lees je in dit blog. 

Wat is bouwadvies?

Een essentieel onderdeel en goed begin van elk bouwproject. Dat is wat bouwadvies is. Wat je mag verwachten, is advies in alle fasen van een bouwproject. Want goed bouwadvies begint al ruim voor het bouwproces (vastgoedontwikkeling). 

In een ideale situatie komt na bouwadvies de fase van bouwmanagement. Dat houdt in: het begeleiden van de bouw. Kies je voor het Factor G Bedrijfshuisvesting-concept, dan is advies en begeleiding in de beheer- en onderhoudsfase een mogelijk vervolg op de bouwmanagementfase.    

Waarom zijn bouwadvies en -management belangrijk?

Bouwadvies inwinnen is belangrijk om tot jouw beste scenario te komen. Het heeft een aantal doelen. Eén ervan is je bouwplannen in kaart brengen, daar een weloverwogen keuze uit maken en dan jouw beste scenario optimaliseren. Denk daarbij aan zaken als efficiënt gebruik van het gebouw en omgeving, een flexibele inrichting en het integreren van duurzame oplossingen. 
Een ander doel dat bouwadvies dient, is het identificeren van mogelijke obstakels, waardoor je vertragingen en onverwachte kosten kunt beperken. 

Gedegen bouwmanagement zorgt voor minder bouwfouten en verzekert je ervan dat je bouwproject volgens kwaliteitseisen, wet- en regelgeving wordt gerealiseerd. Kortom, je hebt baat bij bouwadvies van en bouwmanagement door een specialist met experts in dienst en een groot netwerk in de bouwwereld. 

Werkwijze Factor G Bedrijfshuisvesting

Bouwadvies begint volgens de aanpak van Factor G Bedrijfshuisvesting bij jouw business case. Die werkwijze is volgens ons concept de beste basis voor advies op maat, het ontwerpen en realiseren van commercieel vastgoed dat aansluit bij jouw korte- én langetermijndoelen. Je kunt bij ons aankloppen voor bouwadvies en bouwmanagement voor zowel uitbreiding als verduurzaming, transformatie, renovatie en nieuwbouw van commercieel vastgoed. Ontwikkel en bouw je in samenwerking met ons bedrijfshuisvesting, dan nemen wij je meer dan dat uit handen. Onze experts denken met je mee bij initiatief, realisatie, beheer en onderhoud. Samen komen we tot oplossingen die passen én verrassen.

Wat je krijgt met ons bouwadvies en -management 

Kort en concreet is dit wat je krijgt als je ons bouwadvies en bouwmanagement vraagt: 

Ons concept Factor G Bedrijfshuisvesting

Het Factor G Bedrijfshuisvesting-concept omvat meer dan alleen bouwadvies en -management. Ontdek hier meer over ons en onze aanpak