Factor G ondersteunt je in alle fasen van je bedrijfshuisvesting; van initiatief, adviseren en begeleiden bij de financiering, het ontwikkelen en realiseren van je nieuwe bedrijfspand, tot het adviseren en begeleiden bij beheer en onderhoud ervan.

Welke vormen van financieren zijn er?

Er zijn verschillende manieren om een bedrijfspand te financieren:

8 financiële afwegingen voor jouw zakelijk vastgoed

Om te bepalen welk scenario het beste bij jouw past, zijn er 8 belangrijke afwegingen met betrekking tot jouw financiering.

1. Eigendom

Welke entiteit wordt eigenaar van jouw bedrijfspand? Het is belangrijk om hierbij stil te staan, omdat factoren als rechtsvorm invloed hebben op jouw financiering. 

2. Grootte en flexibiliteit

Als ondernemer wil je dat jouw gebouw kan meebewegen met veranderende behoeften en ontwikkelingen dat in de toekomst. In hoeverre neem je de grootte en flexibiliteit mee bij het ontwikkelen van jouw bedrijfspand? Zoals ruimte voor toekomstige uitbreidingen of transformaties

3. Duurzaamheid

Hoe duurzaam wordt jouw bedrijfspand? Een duurzaam bedrijfspand is alleen al belangrijk, omdat er steeds meer wetten en regels worden voorgeschreven aan zowel ondernemers als bouwers. Uiteindelijk leidt duurzaamheid tot minder verbruikskosten, hoger gebruikscomfort, en subsidiemogelijkheden.

Meer weten over het verduurzamen van je bedrijfspand? Bekijk dan Bedrijfspand verduurzamen

4. Beschikbaarheid van eigen middelen

Hoeveel eigen middelen heb je beschikbaar? En hoeveel stel je er beschikbaar voor de financiering van jouw bedrijfspand? Geldverstrekkers stellen zich terughoudend op en financieren meestal minder dan 90% van de aankoopwaarde. Afhankelijk van de geldverstrekker en normeringen moet jij als ondernemer hierin een keuze maken. 

5. Verhuur- en verkoopbaarheid

Wanneer jouw bedrijfspand verhuur- en verkoopbaar is, kan je als ondernemer meebewegen met veranderende behoeften en ontwikkelingen. Nu en in de toekomst. 

6. Grond

Wordt de grond van het bedrijfspand eigendom? Of is er sprake van erfpacht? Bij erfpacht is het namelijk lastiger om jouw financiering rond te krijgen.

7. Smartility

Door jouw gebouw slim te maken, krijg je meer inzicht in het verbruik, zoals energiegebruik. Zo houd je grip op je kosten. 

8. Fiscale optimalisatie

Bij het bouwen van jouw nieuwe bedrijfspand(en) heb je de mogelijkheid om je gebouw fiscaal te optimaliseren. Dit is een methode om zo minimaal mogelijk belastingen te betalen binnen de mogelijkheden van de wetgeving.

Advies tijdens financieringsfase

Als veelzijdig specialist nemen wij je alles uit handen. Van initiatief tot onderzoek, advies, ontwikkeling, ontwerp, engineering, bouw en beheer & onderhoud. Garanties en resultaatverplichtingen gaan wij niet uit de weg. Jij bouwt dus zonder risico. Hoe complex je vraag ook is. Onze experts