In oktober 2014 werd de eerste paal geslagen van de nieuwbouw van Louwman Arnhem op het stijlvolle Businesspark IJsseloord2. Op deze parkachtige locatie is een omvangrijk dealerbedrijf van 3.500 m2 verrezen, ontworpen op basis van moderne architectonische richtlijnen. Het bijzondere pand voldeed in die tijd als een van de weinige garagebedrijven aan de BREEAM-NL Excellent kwalificatie voor nieuwbouw.

BREAAM-NL Excellent

Het duurzame pand is ontworpen om het milieu zo minimaal mogelijk te belasten. Er wordt extreem zuinig omgesprongen met energie. Zo wordt onder meer gebruik gemaakt van zonnepanelen, extra isolatiematerialen en duurzame energieopwekking door middel van een luchtwarmtepomp. Bij de bouw zelf wordt gebruik gemaakt van een sterk gereguleerde en duurzame bouwstroom. Deze duurzaamheidsclassificering past volledig bij de automerken die Louwman vertegenwoordigt. Toyota en Lexus zijn al jaren pioniers op het gebied van milieuvriendelijke auto’s. Volgend jaar brengt Toyota als een van de eerste waterstof auto’s op de markt. Een auto met alleen water als uitstoot.

Kwaliteitsuitstraling entree

Samen met de Regionale Ambulance Voorziening (RAV) Gelderland-Midden en een in de toekomst nog te bouwen paviljoen vormt de nieuwbouw van Louwman een geheel van gebouwen met eenzelfde uitstraling. Het ontwerp voor de Toyota- en Lexus-dealer past wat betreft materialen en kleurstelling in deze compositie van gebouwen en geeft daarmee de entree tot het park een kwaliteitsuitstraling. Uitgangspunt is geweest dat de materialen en vormgeving van de nieuwbouw van Louwman aansluiten bij het gebouw van RAV en dat die ook leidend zullen zijn bij de toekomstige bebouwing rond die plek. Deze oplossing samen met de verbeteringen aan het lineaire park en structureel groen langs de noordzijde van de Meander geven de entree tot IJsseloord2 een hoogwaardige uitstraling. Het gebouw van Louwman voegt zich naar haar directe omgeving en stelt zich tegelijkertijd bescheiden op.

Neem contact op