De zaken gingen goed bij Bevaplast in Vaassen, leverancier van medische en sportmedische producten. Door de sterke groei was het pand in Vaassen te klein geworden. Bevaplast heeft daarom haar oog laten vallen op Businesspark IJsseloord 2 in Arnhem als locatie voor een duurzame nieuwbouw waar verschillende energiebesparende maatregelen worden doorgevoerd. De keuze voor deze locatie is mede ingegeven door het prachtige uitzicht op de uiterwaarden en de ideale ligging bij de snelweg richting Duitsland waar het Duitse verkoopkantoor van Bevaplast gevestigd is, in Kleve.

Inspirerende duurzame werkplek

“We willen onze medewerkers een inspirerende werkplek bieden en dat kan hier”, zegt Carlos Voermans, eigenaar van Bevaplast. In de nieuwbouw is ruimte gekomen voor 2.200 m2 magazijn, 500 m2 productieruimte en 1.100 m2 kantoor. Hier zijn nu het Nederlandse verkoopkantoor en het logistiek centrum gevestigd. Een hoge mate van duurzaamheid is bereikt door onder meer zonnepanelen op het dak en een gasloze installatie. Daarnaast zijn de vloeren van de begane grond volledig geïsoleerd en is het hemelwater van het dak in het naastgelegen oppervlaktewater teruggebracht.

Bouwteam leidt tot couranter ontwerp

Wij hebben in bouwteam samen met Architecten_Lab, constructeur JVZ en installatie-adviseur W4Y een passend ontwerp gemaakt dat uitkomst biedt aan de groeiende organisatie. Zonder concessies te doen aan het gewenste ambitieniveau van onze opdrachtgever hebben wij het eerste gebouwconcept uitontwikkeld tot een courant en financieel haalbaar pand.

Neem contact op


Over Bevaplast

Sinds de oprichting in 1960 is Bevaplast uitgegroeid tot een vooraanstaande leverancier van medische en sportmedische producten en partner voor gerenommeerde Europese retailketens en automotive bedrijven. Het bedrijf ontwikkelt, produceert en levert private label concepten voor wond-, voet- en sportverzorging aan klanten in 12 landen en heeft een wereldwijd sourcing netwerk.